Mainonta | Ota yhteyttä

Postaushaaste: Tavoitteeni ratsastajana

postaushaaste-1

Asetan itselleni aina tavoitteita, oli kyse sitten työelämästä, opiskeluista tai ratsastuksesta. Yleensä tavoitteiden asettaminen ajoittuu vuodenvaihteeseen, kätevästi muiden lupausten joukkoon.

Tämän vuoden tavoitteet voisi tiivistää muutamaan sanaan, opettele ratsastamaan. Ennen joulua olin menettää hermot itseni kanssa, kun mikään ei tuntunut sujuvan. Yhtäkkiä en enää osannut toimia esteradalla: kantapäät nousivat ylös hypyissä, ratsastin etukenossa, annoin hevosen kulkea liian pitkänä ja ylipäätään vain matkustin. Ratsastamisesta ei usein ollut tietoakaan. Kaiken kukkuraksi jostain ilmestyivät vielä ”mopokädet” ja tadaa! Kaaos oli valmis.

Tänä vuonna olen ja aion edelleen keskittyä perusratsastukseen. Vaikka välillä sen myöntäminen itselle on hankalaa, välillä on vain palattava perusasioiden pariin. Ei ole mitään järkeä loikkia isompaa, jos en saa ratsastettua pienemmilläkään esteillä. Edistyminen ja uuden oppiminen on huippua, mutta tottahan se on, ettei sekään voi jatkua ikuisesti. Aina jossain vaiheessa tulee stoppi, jolloin on hyvä  hidastaa tahtia ja katsella hieman taaksepäin.

Yksityiskohtaisemmin olen nyt tehnyt paljon töitä sileällä. Olen istunut liinan päässä useita tunteja vain, että voisin keskittyä omaan istuntaani. Olen treenannut kevyttä istuntaa tänä vuonna enemmän kuin koskaan aiemmin. Olen haastanut itseäni tekemään harjoituksia, jotka eivät välttämättä ole minun tai ratsuni mieleen, mutta joista on ollut meille apua. Olen suunnitellut ratsatuskertoja enemmän etukäteen ja asettanut pieniä tavoitteita jokaiselle kerralle.

Mitään sen kummempia kisatavoitteita meillä ei tällä hetkellä ole. Sen sijaan tavoitteena on päästä tasaisempiin suorituksiin, siistiin perusratsastukseen ja tietenkin kasvattaa molemminpuoleista luottamusta. Että toimisimme tiiminä ruunani kanssa. Loppuvuodesta olen toivottavasti taas saanut kantapääni ja keskivartaloni kuriin sekä tajunnut, että matkustamisen sijaan ratsastaminen voisi olla kannattavampaa 😉


Teksti ja kuvat: Eveliina Korhonen

Katso myös

rampetti

Postaushaaste: Jos hevoseni osaisi puhua…

MITÄ PONINPOIKANEN SANOISI, JOS… … maastossa tulisi peura vastaan? ”Okei, meikäpoika ei tällaista jää katselemaan – koti kutsuu! Ratsastaja, roikutko mukana…

Lue koko juttu »

Julkaistu 23.07.2016 0:01
Kategoria: Haaste


pusu

Postaushaaste: Jatka lausetta

Lempi askellajini… on töitä tehdessä ehdottomasti ravi! Mutta muuten reipas laukkakin on ihan jees! Lähestyessäni estettä… lasken aina askeleita ja…

Lue koko juttu »

Julkaistu 08.07.2016 10:11
Kategoria: Haaste


poniiii

Postaushaaste: Miten minusta tuli ratsastaja?

Olen aina ollut todella eläinrakas ihminen. On kyse sitten perhosista, hämähäkeistä tai koiranpennuista, minulla on aina ollut paljon rakkautta jaettavana….

Lue koko juttu »

Julkaistu 26.06.2016 0:01
Kategoria: Haaste


a5

Postaushaaste: 10 sanaa, 10 kuvaa

AURINGONNOUSU   SANATTOMUUS KULTAINEN YSTÄVYYS MENETYS ODOTUS RAUHA ELÄMÄ ONNI ILO Kuvat: Eveliina Korhonen

Lue koko juttu »

Julkaistu 07.06.2016 13:05
Kategoria: Haaste


520

blogia

186

postausta

0

postausta tänään