Mainonta | Ota yhteyttä

Kuukauden blogi: Aadan hevoselämää

Toukokuun blogin tittelistä kilpailivat Hevoset 2016 -messuilla blogikyselyyn osallistuneet bloggaajat blogeineen. Toimitus valitsi voittajaksi suositun Aadan hevoselämää -blogin.

29

Esittele itsesi.
– Olen Aada, 21-vuotias hevosharrastaja Uudeltamaalta. Opiskelen Helsingin yliopistossa valtiotieteellisessä tiedekunnassa pääaineenani viestintä, tarkoituksena olisi kirjoittaa kandityö ensi syksynä pois alta ja jatkaa opiskeluja maisterivaiheeseen. Ratsastuksen, opiskelun ja bloggaamisen ohella käyn töissä, joten tekemistä riittää! Oma hevonen eli blogini lukijoille tuttuakin tutumpi Champ on kuulunut elämääni vuoden 2013 helmikuusta lähtien.

 

Kerro blogistasi. Mistä se kertoo, ketkä ovat päätähtiä, kenelle suosittelet sitä?
– Blogini Aadan hevoselämää kertoo nimensä mukaisesti omasta hevoselämästäni – yllättävää! Aloitin blogin kirjoittamisen vuonna 2011, jolloin oma hevonen oli vasta haaveissa. Vuosien varrella lukijat ovat päässeet seuraamaan touhujani muun muassa ylläpitohevosen, vuokrahevosten, oman hevosen ja ulkomailla hevoshommissa työskentelyn parissa, niin hömpöttelyn kuin tavoitteellisen treenaamisen kanssa. Koska vuosia on takana useita, on päätähtinä pyörinyt useita silkkiturpia, mutta nykyään blogin ehdoton kuningas on oma 12-vuotias olderburg-ruunani Champ. Se on oikea persoona isolla P:llä, aina pilkettä silmäkulmassa!

Suosittelen blogiani niille, jotka haluavat lukea hevosenomistajan arjesta nuoren aikuisen silmin. Koska treenaamme aktiivisesti, painottuu blogin sisältö paljon treeni- ja kisapostausten ympärille, mutta joukosta löytyy myös paljon postauksia rennompien aiheiden parista.

 

Mistä sait idean bloggaamiseen?
– Olen aina pitänyt uusista ilmiöistä. Nuorempana harrastin virtuaali- ja vihkotalleja, jonka jälkeen löysin blogimaailman. Kirjoittaminen, lukeminen ja valokuvaus ovat olleet lähellä sydäntäni niin pitkään kuin muistan, joten bloggaaminen tuntui kovin luontevalta tavalta kaikkien virtuaaliharrastuksien jälkeen.

 

Onko Aadan hevoselämää ensimmäinen blogisi?
– Kyllä on, ainoa myös.

 

Mikä on mielestäsi paras postaus, jonka olet koskaan blogiisi kirjoittanut? Miksi juuri se?
– Tämä on todella paha kysymys, koska en ole ikinä tullut ajatelleeksi asiaa. Yli 700 postauksen joukosta on vaikea valita yhtä parasta! Luen joskus uudelleen vanhoja postauksiani ja mietin, miten hyvin olen osannut sanoa jonkin asian. Toisaalta saatan miettiä, kuinka kamalaa tekstiä olen suoltanut näppäimistöltäni tietokoneen ruudulle! Välillä omasta mielestäni kovin tavalliset postaukset ovat nousseet todella suosituiksi lukijoiden keskuudessa, mikä on yllättänyt itseni joka kerta täysin.

Koska pidän kirjoittamisesta, ovat mielipidekirjoitukset lähellä parhaimpia postauksiani. Ehkä rehellisimmän postaukseni kirjoitin viime keväänä 4 Your Horse -esiintymiseni jälkeen ja se onkin noussut kaikkien aikojen luetuimmaksi postauksekseni. En usko, että kirjoitus itsessään keräsi huomiota, mutta toin tuossa postauksessa esille oman haavoittuvuuteni, mikä saattoi olla osasyynä sen suosioon.

 

Miksi uskot blogisi olevan niin suosittu? Mikä on suosiosi salaisuus?
– Blogini alkutaipaleella olin töissä kahtena kesänä Keski-Euroopassa suomalaisen kilparatsastaja Nina Fagerströmin luona, mikä keräsi paljon huomiota lukijoiden keskuudessa ja kerrytti blogilleni seuraajia. En koe olevani suosittu bloggaaja, sillä sen sanominen tuntuu vieraalta. Monet vain sattuvat seuraamaan blogiani! Olen yrittänyt aina panostaa hyvälaatuisiin kuviin ja ymmärrettävään tekstiin, mikä lienee houkutellut ihmisiä jäämään pidemmäksi aikaa blogini pariin. Ja onhan Champ melkoinen persoona, sen touhuja on varmasti mukava seurata ruudun toiselta puolelta. 🙂

 

Millainen on mielestäsi hyvä blogi?
– Tätä kysytään todella usein. Hyvä blogi on sellainen, jota haluat lukea päivästä toiseen. Se kertoo tarinan, joka on totuudenmukainen – ei kaunisteltu, ei fiktiota. Kirjoitusasu on selkeä ja siisti, tyyli kirjoittaa mukaansatempaava. Vaikka teksti on minulle kuvia tärkeämpää, ei laadukkaiden ja kekseliäiden kuvien puute ole ainakaan plussaa. Ja koska olen itse tavoitteellisesti ratsastusta harrastava ihminen, tykkään seurata samanmielisten ihmisten blogeja.

 

Mikä bloggaamisessa on helppoa? Entä vaikeaa?
– Bloggaamisessa helppoa on… Kauhean vaikea kysymys! En koe, että bloggaaminen on kovinkaan vaikeaa, joten helppoja asioita on hankala keksiä erikseen. Vaikeinta lienee ajan järjestäminen kaiken muun arjen keskellä, helppoa on kertoa ihan tavallisesta arjesta kuvien kanssa.

 

Miltä vuosi 2016 näyttää blogisi osalta?
– Vuonna 2015 luulin, etten tulisi enää jatkamaan bloggaamista tämän vuoden puolella niin aktiivisesti opiskeluiden ja muun elämän takia. Toisin kävi, sillä täällä ollaan edelleen. Kerroin taannoin eräässä paneelikeskustelussa, että tulevaisuudessa blogillani tulee todennäköisesti olemaan kaksi vaihtoehtoa: kehittyminen ammattimaisempaan suuntaan tai lopettaminen. En sano, että tämä olisi edessä moniin vuosiin, eikä visio välttämättä tule edes toteutumaan! Bloggaaminen on mulle nyt niin hauska harrastus, etten halua luopua siitä.

Itse blogin sisältöön en uskalla luvata mitään suuria muutoksia. Kesällä tarkoituksena olisi toteuttaa jonkinlainen videopostaussarja, mutta siitä lisää sitten, kun lämpömittari näyttää pariakymmentä astetta ja ruoho on vihreämpää!

1 (1)© Salla Salminen

Koetko koskaan paineita blogisi suhteen?
– Kyllä. Aiemmin pyrin kirjoittamaan postauksia ajastukselle, jotta saisin blogiini sisältöä kahden päivän välein. Viime talvena tein jokavuotiseen tapaan joulukalenterin, joka vei kaikkinensa todella paljon aikaa. Sen jälkeen päätin, etten enää ota stressiä postauksien valmistumisesta ja kirjoitan puhtaasti silloin, kun on sanottavaa. Esimerkiksi eilen minun olisi pitänyt kirjoittaa, jotta ”joka toinen päivä postaus” -periaate olisi täyttynyt, mutta sen sijaan menin ajoissa nukkumaan. Jouduin kyllä kysymään äidiltäni, onko ihan ok, jos jätän blogijutut väliin siltä illalta. Eli ei se vielä ihan automaatio ole, vaikka tyhmältä kuulostaakin.

 

Koetko olevasi jonkinlaisena esikuvana lukijoille? Miten tämä vaikuttaa bloggaukseen?
– Kirjoitin tästä aikoinaan postauksessa Bloggaajan vastuu. Tuo teksti kannattaa vilkaista läpi, sillä vastaan siinä laajemmin molempiin yllä oleviin kysymyksiin, minkä lisäksi aihe herätti kivasti keskustelua kommenttien puolella.

Kuten postauksessa kerron, tiedostan olevani jonkinlainen roolimalli tai esikuva varsinkin nuoremmille lukijoille, vaikken sitä ehkä itse haluaisikaan. Tuntuu todella hassulta, miten ihmiset voivat ihan oikeasti ottaa mallia minun tekemisistäni: siitä, miten talutan hevosta ja millaisilla varusteilla olen tallilla tai hevosen selässä. Sosiaalisen median aikakaudella bloggaajilla onkin vastuu tekemisistään – jos ei lukijoilleen, niin ainakin itselleen. Pidän rehellisistä bloggaajista ja haluan lukea tarinoita oikeasta elämästä, minkä vuoksi pyrin myös itse muuttamaan toimintatapojani turvallisemmiksi, en vain ”feikkaamaan” niitä blogia varten.

 

Saatko paljon negatiivisia kommentteja?
– En kunnolla edes muista aikaa, jolloin sain enemmän negatiivista palautetta lukijoilta. Olin silloin ehkä juuri täysi-ikäisyyden saavuttanut nuori, joten kyllähän ikävät kommentit tuntuivat pahalta. Nykyään negatiivisia kommentteja tulee todella harvoin, enkä osaa pahoittaa niistä mieltäni. Yritän miettiä, että jokaisella kommentin lähettäjällä on taustallaan jokin sanoma, jonka he haluavat mulle jakaa. Vaikka kommentti tuntuisi kuinka epäreilulta tahansa, on niissä silti takana yleensä jokin totuuden siemen. Jos ei muuta, niin ainakin se, että kommentoija ei ole osannut ilmaista asiaansa oikealla tavalla.

 

Oletko saanut blogin kautta uusia kavereita? Tai päässyt mukaan kivoihin yhteistyökuvioihin?
– Voi kyllä, onneksi olen! Harva blogeja seuraava tietää, miten tiiviit kaverisuhteet monille bloggaajille on muodostunut nimenomaan blogien kautta. Itse olen päässyt tutustumaan ihmisiin, joille voin soittaa nykyään huoletta ja kysyä mielipiteitä esimerkiksi hevosasioiden parissa. Luetuimpien blogien kirjoittajat tuntevat toisensa enemmän tai vähemmän hyvin jokainen, eikä kenenkään välillä ole elämää suurempia riitoja. Usein taidetaan kuvitella, että esimerkiksi eri portaalien väleillä olisi menossa jonkinlainen ydinsota!

Yhteistyökuvioita satelee jatkuvasti sähköpostiin, enkä ota niitä vastaan juuri koskaan. Tällä hetkellä en halua kaupallistaa blogiani liialti, sillä se syö myös lukijoiden innokkuutta. Jos olisin itsekäs ja haluaisin hyötyä blogistani niin sanotusti kaikella mahdollisella tavalla, riittäisi yhteistyöpostauksia melkein jokaiselle viikolle.. Olenkin ottanut sen linjan, että blogissani näkyvät yhteistyöt ovat sellaisia, joista olen aidosti kiinnostunut ja joiden takana olevia yrityksiä haluan mainostaa tavalla tai toisella.

1© Annika Mäki

KUMPI KAMPI

Kirjoitettu postaus vai videopostaus?
Kirjoitettu postaus. Kuten aiemmin sanottu, koen ilmaisevani itseäni paremmin kirjallisesti, vaikka videopostausten teko on nykyään jo luontevampaa.

Tekstit vai kuvat?
Vaikea valinta, mutta kallistun tekstin puolelle: molemmat ovat tärkeä osa kokonaisuutta, mutta pidän tekstiä tärkeämpänä. Kuvalla voidaan tosin saada aikaiseksi voimakas sanoma, jos kuvaaja on osannut vangita oikean hetken.

Postauksia päivittäin vai pari kertaa viikossa?
Pari kertaa viikossa, sillä en usko, että kukaan kerkeää tai välttämättä edes haluaa lukea postauksia päivittäin – silloin niiden sisällöllinen laatukin saattaa kärsiä.

Kommentointi rekisteröityneille lukijoille vai myös anonyymeille?
Raadollinen kysymys bloggaajaa kohtaan, mutta loppupeleissä kallistun anonyymien puolelle: heidän kauttaan saan oikeasi vilpiöntä palautetta, sillä perisuomalaiseen tapaan omalla nimellä ei uskalleta sanoa totuuksia.

Erikoispostaus vai tavallisia kuulumisia?
Erikoispostaus, sillä tavallisia kuulumisia tulee suhteessa enemmän.

3


Teksti: Eveliina Korhonen

Katso myös

149-1

Kuukauden blogi: Pennin pyörittäjä

Olipa kerran tyttö ja poni, jotka kohtasivat sattumalta. Yhteistyö lähti sujumaan, ja molemmat tykästyivät toisiinsa, mutta valitettavasti parin tiet erkanivat…

Lue koko juttu »

Julkaistu 13.04.2017 21:11
Kategoria: Kuukauden blogi


pusu_0569

Kuukauden blogi: Takaisin lähtöruutuun

Vuoden 2017 ensimmäisen Kuukauden blogi -tunnustuksen itselleen nappasi Takaisin lähtöruutuun -blogi. Blogissa pääset seuraamaan tätiratsastajan elämää oman kasvattiponin kanssa ja seuraamaan Varsaprojektia….

Lue koko juttu »

Julkaistu 19.01.2017 2:56
Kategoria: Kuukauden blogi


hugo-ja-soros

Kuukauden blogi: Ohjaksissa

Ohjaksissa-blogi nappasi itselleen Kuukauden blogi -tittelin! Blogissa pääset seuraamaan Saaran elämää kahden erilaisen kaviokkaan kanssa: matkassa mukana kulkevat sekä ravuri…

Lue koko juttu »

Julkaistu 01.10.2016 0:30
Kategoria: Kuukauden blogi


PicsArt_08-30-06.31.36

Kuukauden blogi: Ajoponin vauhdissa

Kuukauden blogi -tittelistä kilpailivat tällä kertaa raviponeista kertovat blogit. Tiukan äänestyksen voitti Ajoponin vauhdissa, joka kertoo Iidasta ja ajoponin uraa…

Lue koko juttu »

Julkaistu 01.09.2016 0:01
Kategoria: Kuukauden blogi


520

blogia

186

postausta

0

postausta tänään