Mainonta | Ota yhteyttä

Kuukauden blogi: Jillan Blogi

Heinäkuun blogiksi Jalustin.netin kävijät äänestivät Jillan Blogin. Kauniita kuvia, teemapostauksia ja blogin päätähtenä persoonallinen suomenhevosruuna Torsten – siinä ainekset suosittuun blogiin!

620© s.s

Esittele itsesi.
– Olen 25-vuotias nainen Uudeltamaalta.


Kerro blogistasi.

– Blogi kertoo elämästä, tavallisesta arjesta sekä omistajan mielestä aivan poikkeuksellisen ihanasta suomenhevosruunasta. Yleensä kevyttä lukemista, ei murehdita liikoja ellei ole pakko. Olen kirjoittanut blogia vuodesta 2012 lähtien.


Onko Jillan Blogi ensimmäinen blogisi?

– On.

 

Mistä sait idean bloggaamiseen?
– Blogi oli alkujaan päiväkirja talon rakennusprojektille, mutta suunnitelmat vaihtuivat ja lopulta aloin pienen vihjailun saattelemana kirjoittamaan elämäntapaharrastuksestani, hevosista.


Mikä on mielestäsi paras postaus, jonka olet kirjoittanut?
– Kääk. Juuri tällä viikolla luin kolmen vuoden takaisia postauksia, ei ainakaan yksikään niistä!

On paljon tekstejä, joista pidän itse, mutta jotka eivät ole ”kommenttimagneetteja”, sellaisiin teksteihin liittyy aina vahvasti henkilökohtainen elämäntilanne. Jos nyt kuitenkin pitäisi nostaa yksi postaus ylitse muiden, olisi se Päiväkahvilla; sääli että ihan kaikkeen muuhun panostettiin, paitsi omaan lookkiin! Se on harmittanut näin jälkikäteen paljonkin, tätä kuvausta ja ennen kaikkea hetkeä kun ei koskaan voi ottaa uudestaan.

 

140© s.s.

Kuka on blogisi vakiokuvaaja? Entä mistä saat ideat kuviin?
– Äitini toimii hovikuvaajana, itse napsin sitten muusta kuin hevoselämästä kuvia. Vaikka hevoset ovat isossa roolissa blogissani – ihan niin kuin oikeassakin elämässä – tulee sinne välillä jaettua kuvia ilman hevosia. Ideat kuviin syntyvät milloin mistäkin: sisustuslehdet, kuvapalvelut kuten Instagram… Vain mielikuvitus on rajana sille, minkälaisia kuvia voi ottaa!


Millaisia blogeja itse luet? Entä minkälainen on mielestäsi hyvä blogi?

– Luen nykyään tosi paljon hevosblogeja sekä muutamia ikisuosikkeja lifestyle-blogeista. Minulle hyvä blogi on kevyttä, helppoa, jotain mihin voi samaistua, toisinaan ajatuksia herättävää ja toisinaan jotain ihan muuta. Visuaalisesti kauniita kuvia.


Miltä tämä vuosi näyttää blogisi osalta? Onko tiedossa jotain uutta, esimerkiksi uusia yhteistyökuvioita?
– Kyllä, olen oikeastaan vasta tänä vuonna lähtenyt tekemään enemmän yhteistyötä esimerkiksi hevostarviliikkeiden sekä merkkien kanssa, sekä Horse Porsche Shown kanssa. En varmasti ole helpoin yhteistyökumppani, olen aika kallis ja vähäsanainen, pyrin olemaan myös lukijaystävällinen. Edelleen kieltäydyn 2/3 yhteistyötarjouksista, niistä joihin tartun, pitää olla joku twisti eikä kovin paljon päällekkäisyyksiä voi mainostaa – lisäksi yhteistyöt vaativat paljon aikaa ja vaivannäköä.


Onko postauksia helppo keksiä ja kirjoittaa? Miten paljon sinulla menee keskimäärin aikaa blogiin viikossa?

– On. Aloittaminen ja ajan tekeminen on haastavinta; yöaikaan en enää kirjoita, en ole enää terävimmilläni silloin edes kevyeen kirjoitteluun. Blogisuunnitelmien teko on parasta, samoin se, kun saa jonkun projektin valmiiksi ja pääsee vihdoin painamaan Julkaise-nappia. Aika on se, joka aiheuttaa jatkuvasti huonoa omaatuntoa; on mahdotonta laskea tarkkoja aikoja mitä blogiin viikossa käyttää, mutta ihan esimerkkinä erilaisten kuvasten valmistelut, leipominen ja stailaus, itse kuvaushetki on yleensä nopein osa tästä, mutta muutama tunti menee siihenkin helposti. Sitten kuvien käsittely, valikoiminen, tekstin luominen, hienosäätö, kyllä siihen aikaa menee. Toisaalta harmittaa kun ei pysty tämän ajan puitteissa niin hyvään lopputulokseen mihin pääsisi, jos olisi enemmän aikaa käytössä, mutta olen kuitenkin oppinut olemaan sen suurempia stressaamatta, harrastus kun tämäkin on. Hevosharrastus aiheuttaa ihan tarpeeksi stressaavia tilanteita elämään!


Mikä on omasta mielestäsi blogin suosion syy?

– Jaa-a, jos miettii alkuaikoja, jolloin kirjoitin paljon ja lähes päivittäin, eikä blogi ollut kovinkaan luettu, ja vertaa nykypäivään kun keskityn enemmän kuviin ja vähemmän tekstiin, niin kai se on se kun lopetin turhan jaarittelun! Ei sentään, mahdotonhan tähän on vastata, suosittu on melko suhteellinen käsite. Jos Torstenilta kysyisi tätä, olisi vastaus selvä, hänen (ja nyt jo edesmenneen hevoseni Inton) ansioista tietenkin 😉


Onko Torsten unelmiesi hevonen? Jos olisit nyt hevoseton, millaisen hevosen ostaisit – vai ostaisitko ollenkaan?

– Hmm, no me sovimme Torstenin kanssa hyvin yhteen, mutta kyllä Into oli unelmieni hevonen. Ostaisin, heti! Keppihevosen. Ei sentään, hevosen ostaminen tulee olemaan tulevaisuudessa hankalaa, kun on saanut elää kahden näin hienon persoonan kanssa. Haluan itselleni sellaisen kumppanin, jonka kanssa klikkaa. Jos ajatellaan vain ratsastuksellisia ominaisuuksia, kouluhevonen hyvällä ja rohkealla hypyllä, uhkealla niskalla ja liitoaskelilla olisi varmasti the juttu. Valegron tyylinen hevonen, se olisi hieno!


Jos vertaat blogisi alkuaikoja nykyiseen, mitä on mielestäsi tapahtunut: kerro siis blogisi kehityskaaresta.

– Nolosta yhä nolommaksi? Kaikki itsekritiikki loistaa poissaolollaan!

Oikeasti musta on tullut vähän varovaisempi, enkä enää kirjoita ”tutuille”. Ja luojan kiitos tekstien taso on pikkiriikkisen kehittynyt.


Mitä haluaisit sanoa ratsastajalle, joka aloittelee hevosblogin kirjoittamista?

– Ole itsekriittinen!!!! Ja hauska, älä jaa kaikkea ja seiso sanojesi takana – muista kuitenkin oikeutesi kehittyä niin ihmisenä, kirjoittajana ja ratsastajana. Sitten pitää miettiä, miksi haluaisi aloittaa; jos tykkää kirjoittamisesta ja valokuvaamisesta, niin go for it! Jos syynä on vain se, että niin muutkin tekee, niin ehkä kannattaa miettiä uudelleen. Ja viimeisenä neuvona; muista kysyä aina lupa. Tallinpitäjiltä, hevosen omistajilta, kanssa ratsastajilta, valmentajilta, you name it. Ei todellakaan ole noloa pyydellä ”turhia” lupia, kaikki eivät halua nettiin. Ja hei, on oikeus muuttaa mielensä, bloggaaminen ei ole pakollista lukijapaineesta huolimatta, aina voi lopettaa tai muuttaa bloggaamisen muotoa.


Saatko paljon negatiivisia kommentteja tai ruoditaanko blogiasi keskustelupalstoilla? Miten suhtaudut näihin ja onko suhtautumisesi muuttunut vuosien varrella jotenkin?

– En saa, yllättävää kyllä, negatiivia kommentteja. Historian aikana olen poistanut ehkä viisi kommenttia (kyllä, bloggaajalla on oikeus päättää minkälaisia kommentteja blogiinsa päästää – sitä on toisinaan lukijoiden vaikea ymmärtää…) ja niistä osa on liittynyt muihin ihmisiin ja osa ratsukon ylipainoihin. Mutta kai nämä kuuluu ”julkisuuteen”, aina löytyy ihmisiä joilta puuttuu käytöstavat. Torstenia kiellän lukemasta ht.nettiä, sille tulisi paha mieli kun ihmiset ei ymmärrä läskin ja lihaksen eroa 😉

 jalustin5© s.s.

KUMPI KAMPI

Kirjoitettu postaus vai videopostaus?
Kirjoitettu.

Tekstit vai kuvat?
Teksti ja kuvat.

Postauksia päivittäin vai kerran viikossa?
Kerran viikossa, ei kuitenkaan maratoneja kiitos. Niin, että kirjoitusväli on luonnollinen, niin kirjoittajalle kuin lukijalle.

Kommentointi rekisteröityneille lukijoille vai myös anonyymeille?
Myös anonyymeille.

Erikoispostaus vai tavallisia kuulumisia?
Tavalliset kuulumiset. Erikoispostaukset saattavat toisinaan olla lähinnä erikoisen huonoja tai tylsiä vetoja. Blogien ei myöskään kuulu olla mitään tietokirjoja, tieto haetaan muualta.

jalustin3© s.s.


Teksti: Eveliina Korhonen   I   Kuvat: s.s.

Katso myös

149-1

Kuukauden blogi: Pennin pyörittäjä

Olipa kerran tyttö ja poni, jotka kohtasivat sattumalta. Yhteistyö lähti sujumaan, ja molemmat tykästyivät toisiinsa, mutta valitettavasti parin tiet erkanivat…

Lue koko juttu »

Julkaistu 13.04.2017 21:11
Kategoria: Kuukauden blogi


pusu_0569

Kuukauden blogi: Takaisin lähtöruutuun

Vuoden 2017 ensimmäisen Kuukauden blogi -tunnustuksen itselleen nappasi Takaisin lähtöruutuun -blogi. Blogissa pääset seuraamaan tätiratsastajan elämää oman kasvattiponin kanssa ja seuraamaan Varsaprojektia….

Lue koko juttu »

Julkaistu 19.01.2017 2:56
Kategoria: Kuukauden blogi


hugo-ja-soros

Kuukauden blogi: Ohjaksissa

Ohjaksissa-blogi nappasi itselleen Kuukauden blogi -tittelin! Blogissa pääset seuraamaan Saaran elämää kahden erilaisen kaviokkaan kanssa: matkassa mukana kulkevat sekä ravuri…

Lue koko juttu »

Julkaistu 01.10.2016 0:30
Kategoria: Kuukauden blogi


PicsArt_08-30-06.31.36

Kuukauden blogi: Ajoponin vauhdissa

Kuukauden blogi -tittelistä kilpailivat tällä kertaa raviponeista kertovat blogit. Tiukan äänestyksen voitti Ajoponin vauhdissa, joka kertoo Iidasta ja ajoponin uraa…

Lue koko juttu »

Julkaistu 01.09.2016 0:01
Kategoria: Kuukauden blogi


520

blogia

201

postausta

0

postausta tänään