Mainonta | Ota yhteyttä

Maaliskuun blogi: Team Goldi: Golden Star II

Jalustin.netin kävijät äänestivät maaliskuun blogiksi Team Goldi: Golden Star II:n. Blogista löytyy paljon laadukkaita kuvia, ajatuksella kirjoitettuja postauksia ja tietysti blogin hurmaava päätähti, kultainen Goldi-poni.

yhteiskuva03

Esittele itsesi.
– Mä olen nimeltäni Daniela, ikää mittarissa on 22 vuotta, ja asun kaksin avomieheni kanssa kivassa luhtitalokaksiossa Tuusulassa. Olen ahkerasti opiskellut itselleni kaksi ammattia, media-assistenttin ja kosmetologin tutkinnot, joista jälkimmäistä harjoitan tällä hetkellä täysipäiväisesti äitini omistamassa yrityksessä.

Ratsastustasoltani olen vahva puska Ö ja hyppään esteitä rohkeasti ainakin 50cm asti. Oman ponin ostin pitkän harkinnan tuloksena viime syksynä, vaikka oman hevosen hankinnan piti olla ajankohtaista vasta vuosikymmenen päästä.

 

Kerro blogistasi. Ketkä ovat sen päätähtiä, entä kenelle suosittelet sitä?
– Blogini Team Goldi: Golden Star II kertoo hyvin laajasti hieman liian lihavan kultaisen Goldi-ponin arjesta pienellä 6-paikkaisella maalaistallilla ja treenaamisesta kisakuntoon 2016.

Blogin päätähtenä loistaa Goldi, 7-vuotias voikko newforestinponitamma. Maailman hömelöin ja kultaisin pieni poni. Goldi on ratsastettaessa hitaasti syttyvää sorttia ja valitsisi koulutuuppauksen sijasta paljon mielummin vauhdikkaan maastoilun ja estetreenit. Tamma onkin esteillä vahvimmillaan ja on viime kaudella kilpaillut sijoittuen jopa metriä.

Itse päätähden lisäksi blogissa esiintyy väistämättä tämän ei-enää-poni-ikäinen omistaja, eli allekirjoittanut. Blogin Team-alkuisesta nimestä voikin ehkä päätellä, että meidän jengiin kuuluu allekirjoittaneen ja ponin lisäksi liuta muitakin kaksi- ja nelijalkaisia ystäviä, joista muun muassa ponin kisakuski Nella esiintyy lähestulkoon viikottain kirjoituksissa.

Blogia suosittelen kaikille säänkestäville ponihulluille, jotka ymmärtävät varusteratsastamisen ja jopa hulluuden rajoilla olevan ponimammailun päälle.

yhteiskuva01

Mistä sait idean bloggaamiseen?
– Olen jo pidemmän aikaa pyöritellyt mielessäni jonkinnäköisen blogin perustamista, mutta kunnollisen aihepiirin puuttuessa se on vain viivästynyt ja viivästynyt. Ajatus tämän blogin perustamisesta taisi alunperin lähteä liikkeelle ihan vitsinä, ja työniminä oli muun muassa ”Kultaisen ponin seikkailut” ja ”Tyttö ja kultainen poni”. Tämä poniblogi on tavallaan jatkoa Erikan pitämälle blogille Goldista, mikä varmaan olikin se syy, joka lopulta johti blogin perustamiseen.

 

Kerro hieman tilanteestanne. Aiotko itse ruveta kisaamaan Goldilla jossain vaiheessa vai pysyykö Goldi Nellan kisakäytössä?
– Toistaiseksi Goldi on Nellalla kisakäytössä ja tulee olemaan ainakin tämän kisakauden loppuun asti. Nella on kilpaillut Goldilla koko viime kauden ja nämä kaksi blondia ovat kuin paita ja peppu ja ymmärtävät toistensa sielunmaisemaa. Niin kauan, kun Nellalla on mielenkiintoa treenata ja kilpailla Goldilla, en ole aikeissa lopettaa tätä yhteistyötä. Nellalla on poni-ikää jäljellä vielä monen vuoden verran ja tällä kaksikolla on eväät päästä vielä pitkälle.

Olen pyöritellyt paljon mielessäni omaa kisaamistani ja sitä, minkälaisia tavoitteita tahdon asettaa Goldille. Koen olevani tällä hetkellä itse vielä sen verran aloittelijan tasolla ratsastuksellisesti, ettei minua tulla ainakaan ihan heti näkemään kilpakentillä. Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, eikä tulevaisuudesta koskaan tiedä mitä se tuo tullessaan. Toistaiseksi tahdon kuitenkin Goldilla olevan sille sopiva poniratsastaja, jonka kanssa poni pääsee näyttämään kyntensä poniluokissa.

 

Mikä on mielestäsi paras postaus, jonka olet koskaan blogiisi kirjoittanut? Miksi juuri se?
– Olen kirjoitellut melko paljon laidasta laitaan sekä asiapostauksia, että ihan peruskuulumisia, enkä koe minkään postauksen ylittäneen vielä sitä täydellisyyden rajaa. Yksi postaus on kuitenkin sellainen, joka on minulle hyvin tärkeä ja ylitse muiden. Se on nimeltään ”Kun lemmikki sairastuu”. Kyseinen kirjoitus on osa omaa luopumisprosessia, parhaan ystävän jäähyväisiä. Se nousee muiden postausten ylitse raskaalla aiheellaan ja valtavalla tunnelatauksellaan. Olen myös ylpeä itsestäni, että sain aikaiseksi kirjoittaa sen niinkin lyhyen ajan kuluttua itse tapahtumasta.

 

Miksi lisäsit blogisi Jalustin.nettiin?
– Olen aina tykännyt harrastuksissani yhteisöllisyydestä ja jengiin kuulumisen tunteesta. Jalustin.net oli uutena yhteisönä helposti lähestyttävä ja jopa kutsuva. Lisäksi muutama bloggaava tuttu oli aikaisemmin liittynyt mukaan Jalustimeen, mikä tietysti rohkaisi minuakin liittymään.

 

Millainen on mielestäsi hyvä blogi?
– Hyvä blogi on sellainen, jonka kirjoittaja on selvästi kiinnostunut aihepiiristään ja kirjoittaa hyvällä suomen kielellä ja tarpeeksi mielekiintoisesti. Hyvän blogin ominaisuuksiin kuuluu mielestäni myös hyvä tasapaino tekstien ja kuvien välillä ja postausaiheiden monipuolisuus ja rehellisyys. Hyvä blogi koukuttaa lukijansa odottamaan seuraavaa postausta kuin kuuta nousevaa. Tähän mekin tähdätään!

 

yhteiskuva04

Mikä bloggaamisessa on helppoa? Entä vaikeaa?
– Tämä on erittäin vaikea kysymys. Bloggaamisen helppous ja vaikeus kulkevat yleensä hyvin tiiviisti käsikädessä ja meno on kausittaista. Helpointa on ehdottomasti tekstin tuottaminen silloin, kun postauksen aihe on valmiina. Olen aina ollut kova kirjoittamaan ja jo ala-asteella ehdoton lemppari oli äidinkielentunnit, kun sai keksiä tarinoita haluamistaan aiheista.

Vaikeinta bloggaamisessa on tarpeeksi monipuolisen sisällön tuottaminen. Tahtoisin tarjota lukijoillemme sekä ihan tavallisia kuulumisia arjesta että myös kuulumisista poikkeavia tietoiskuja ja mielipidepostauksia. Arkikuulumiset nyt luonnollisesti ovat helppoja ja postausvaikeus tulee vastaan siinä vaiheessa, kun pitäisi viikkoon keksiä jotain muutakin sisältöä kuin perinteiset ”tänään ratsastin ilman satulaa” -postaukset. Välillä arjessakin kohtaan tilanteita, joista on helppoa tehdä oma erillinen postauksensa, kun taas välillä tuntuu, että arki on niin mielikuvituksetonta, että saa jostain takaraivostaan kaivella ideoita jottei postaustahti veny liiakseen.

 

Miltä vuosi 2016 näyttää blogisi osalta? Onko luvassa jotain uudistuksia, uusia kaviokkaita tai enemmän erikoispostauksia?
– Vuosi 2016 on kuuluu varmasti vielä osittain kastiin ”haetaan omaa paikkaamme”. Jatkan kirjoittelua arjesta ja totta kai tulevista kilpailuista. Luvassa on ilman muuta erikoispostauksia, ehkä jotain postaussarjaa ja myös muita ihania uudistuksia ja erikoisuuksia, joiden tahdon vielä toistaiseksi pysyvän salaisuutena. Tulen myös aivan varmasti kertomaan teille meidän tallin pienestä ihmeestä ja oman perheen kasvusta, kunhan kevät tästä vielä etenee!

 

Miltä tuntui tulla valituksi Kuukauden blogiksi Jalustin.netissä?
– Ensinnäkin jo se, että näin meidän olevan mukana äänestyksessä sai sydämen pamppailemaan. En olisi ikipäivänä uskonut, että me tätä äänestystä voitetaan, sillä meillä oli vastassa blogeja, joilla on huomattavasti suurempi ja vakiintuneempi lukijakunta. Tämä on aivan uskomattoman suuri kunnia ja kiitän vuolaasti kaikkia meitä äänestäneitä! Tästä on hyvä jatkaa!

 

Onko Team Goldi: Golden Star II ensimmäinen blogisi vai oletko aiemmin kirjoittanut jotain muuta blogia?
– En ole kirjoittanut blogia ennen nykyistä blogiani. Ajatus on kyllä käynyt useasti mielessä, sillä olen aina pitänyt valokuvaamisesta ja kirjoittamisesta ja blogiscene on ollut jo pidemmän aikaa nousussa.

yhteiskuva02
KUMPI KAMPI

1. Kirjoitettu postaus vai videopostaus?
– Ehdottomasti kirjoitettu. Minulla ei ole mitään videopostauksia vastaan, mutta kirjoitettu teksti vie helpommin mennessään, kun taas videopostaukset helposti jäävät vain taustalle pyörimään.

2. Tekstit vai kuvat?
– Tekstit. Hyvät tekstit ovat jokaisen blogin suola, etenkin kun hevosblogeista puhutaan. Kivoilla kuvilla voi (ja mielestäni pitääkin) elävöittää kirjoitettua postausta, mutta pelkillä kuvilla postaukset jäävät helposti tyhjiksi.

3. Postauksia päivittäin vai pari kertaa viikossa?
– Pari kertaa viikossa. En millään usko, että kukaan keksii blogiinsa joka päivälle jotain mielenkiintoista kirjoitettavaa. Itse en ainakaan!

4. Kommentointi rekisteröityneille lukijoille vai myös anonyymeille?
– Myös anonyymeille. Anonyyminä on helpompi kommentoida itselleen ehkä jopa hieman arkaa asiaa, ja olen huomannut, että etenkin sitä rakentavaa kritiikkiä on helpompi saada anonyyminä.

5. Erikoispostaus vai tavallisia kuulumisia?
– Tähän on pakko vastata, että molemmat. Pelkkiä kuulumisia on pidemmän päälle puuduttavaa lukea ja erikoispostaukset tuovat kivasti lisää puhtia hommaan.

yhteiskuva06


Teksti: Eveliina Korhonen   I   Kuvat: Eeva Laakso

Katso myös

149-1

Kuukauden blogi: Pennin pyörittäjä

Olipa kerran tyttö ja poni, jotka kohtasivat sattumalta. Yhteistyö lähti sujumaan, ja molemmat tykästyivät toisiinsa, mutta valitettavasti parin tiet erkanivat…

Lue koko juttu »

Julkaistu 13.04.2017 21:11
Kategoria: Kuukauden blogi


pusu_0569

Kuukauden blogi: Takaisin lähtöruutuun

Vuoden 2017 ensimmäisen Kuukauden blogi -tunnustuksen itselleen nappasi Takaisin lähtöruutuun -blogi. Blogissa pääset seuraamaan tätiratsastajan elämää oman kasvattiponin kanssa ja seuraamaan Varsaprojektia….

Lue koko juttu »

Julkaistu 19.01.2017 2:56
Kategoria: Kuukauden blogi


hugo-ja-soros

Kuukauden blogi: Ohjaksissa

Ohjaksissa-blogi nappasi itselleen Kuukauden blogi -tittelin! Blogissa pääset seuraamaan Saaran elämää kahden erilaisen kaviokkaan kanssa: matkassa mukana kulkevat sekä ravuri…

Lue koko juttu »

Julkaistu 01.10.2016 0:30
Kategoria: Kuukauden blogi


PicsArt_08-30-06.31.36

Kuukauden blogi: Ajoponin vauhdissa

Kuukauden blogi -tittelistä kilpailivat tällä kertaa raviponeista kertovat blogit. Tiukan äänestyksen voitti Ajoponin vauhdissa, joka kertoo Iidasta ja ajoponin uraa…

Lue koko juttu »

Julkaistu 01.09.2016 0:01
Kategoria: Kuukauden blogi


520

blogia

138

postausta

1

postausta tänään