Mainonta | Ota yhteyttä

Sennujen viikonloppuleirillä

Ratsastus on siitä mainio harrastus, että se yhdistää monenikäisiä ihmisiä. Niinpä toukokuun viimeisenä viikonloppuna joukko aikuisia tallituttuja pakkasi tavaransa ja suunnisti Perniön Ponitallille sennujen viikonloppuleirille.

riviVarsin tyytyväiset ratsukot ensimmäisen tunnin jälkeen.

Perniön Ponitalli on mitä mahtavin paikka kaikenlaiseen harrastamiseen: löytyy iso maneesi ja kenttä, paljon maastoja ja monenlaisia poneja ja hevosia. Löytyypä tallipihan tuntumasta vielä maastoesteitäkin! Lisäksi tallin reilun kahdenkymmenen hevosen lauma takaa sen, että jokaiselle löytyy varmasti mieleinen hevonen.

Lisäksi Perniön Ponitalli on meille kaikille leiriläisille myös jollain lailla merkityksellinen paikka: osa meistä on viettänyt siellä lähes kaikki kesät leireillen, osa taas kuuluu vakiotuntilaisiin. Jo vuosien ajan olemme tavanneet tallilla aina silloin tällöin ja vaihtaneet nopeat kuulumiset. Sen jälkeen jokaisen onkin jo pitänyt kiirehtiä joko kotiin tai omalle tunnilleen.

IMG_1525

Jossain vaiheessa ryhdyimme puhumaan, että olisi kiva jutustella joskus isommalla porukalla ihan kunnolla. Ja siitä se ajatus sitten lähti. Minä ja siskoni, hevosleirien suurkuluttajat, heitimme heti ilmoille ajatuksen viikonloppuleiristä. Onneksemme tallin omistaja, Satu Aittamäki oli alusta alkaen kovin innoissaan ideastamme. Pian toukokuun viimeinen viikonloppu oli varattu meidän ”tätileirillemme”, ja alkoi puolen vuoden armoton odotus…

Saimme leirin sumplittua oman näköiseksemme: teimme itse ruokamme, mutta vastaavasti ratsastimme enemmän. Halusimme myös järjestää leikkimieliset koulukisat, joissa kuitenkin lopulta kisattiin ihan tosissaan. Pääsimme hyppäämään, maastoilemaan, vääntämään koulua ja köpöttelemään ilman satulaa ihanan aurinkoisessa säässä. Ja mikä parasta, kerrankin meillä kaikilla oli oikeasti aikaa.

IMG_1877Fiilikset onnistuneen estetunnin jälkeen.

Perjantaina ehdimme ratsastaa vain yhden tunnin, sillä osa meistä pääsi töiden takia vasta illalla paikalle. Jaoimme porukan puoliksi, jolloin yhdelle tunnille tuli vain kolme ratsukkoa. Saimme siis tehokasta opetusta koko viikonlopun ajan! Lauantaina pääsimme tekemään oikeastaan kaikkea mahdollista: hakemaan hevosia laitumelta ilman satulaa, hyppäämään esteitä, maastoilemaan metsikössä, hikoilemaan koulutunnilla ja vielä illalla ratsastamaan itsenäisen tunnin. Päivän tuntien loputtua ratsastimme hevoset vielä takaisin laitumelle. Lauantaina olo oli tietenkin väsynyt, mutta lihassärky alkoi onneksi vasta seuraavana päivänä.

Viikonlopun aikana jouduimme myös useamman kerran toteamaan, että vuosien myötä olemme muuttuneet paitsi ratsastajina myös leiriläisinä: vauhdikkaiden estetuntien lisäksi osasimme arvostaa myös kunnon kouluvääntöä ja metsässä samoilua. Päivät taas päätettiin saunomalla ja grillaamalla. Kaukaisilta tuntuivat ne ajat, kun leireillä valvottiin aamuyöhön saakka trampoliineilla maaten ja hassuille jutuille naureskellen tai kun hevosen selässä taipui mitä ihmeellisimpiin asentoihin leikkitunneilla eivätkä korkeammatkaan esteet tuntuneet hurjilta – edes ilman satulaa. Mietimmekin useampana iltana sitä, miten ehkä nuorena vauhti korvasti virheet. Nykyään taas on ihan okei hinkata vaikkapa yhtä ympyrää useita minuutteja putkeen.

Ja sekin on pakko myöntää, että vuosien myötä pääkoppaan on tainnut hiipiä myös jonkin verran pelkoa. Tai tervettä järkeä oikeastaan. Enää ei tunnu hyvältä mennä nuorella riekkuvalla hevosella ilman satulaa saati loikkia esteitä silmät kiinni, ilman ohjia. Suurimmilta onnistumisilta tätileiriläisten mielestä tuntuivat muun muassa uudet hevostuttavuudet, rehellisesti oikein päin liikkuvat hevoset, kisajännityksen selättäminen ja kokonaisen esteradan hyppääminen.

sissiMarikan ja Sissin tyylinäyte.

13332885_10153898566146284_1443253917315458684_n
Sunnuntai alkoi koulukisoilla, jossa päädyimme ratsastamaan kaikille sopivan Helppo C, E.B. Special 2015 -ohjelman. Kisojen jälkeen pahin jännitys taisi laueta, ja viimeisillä tunneilla olikin varsin väsynyttä porukkaa. Satu ei kuitenkaan päästänyt meitä helpolla, ja toivomamme puomijumppatunnin sijaan hyppäsimme lopuksi jo ihan kunnon esteitä.

Kun sunnuntain ratsastukset oli ratsasteltu ja hevoset viety takaisin laitumelle, alkoi tavaroiden pakkaus. Olo oli kieltämättä haikea ja tyhjä. Vaikka kroppa ehkä oli toista mieltä ajatuksesta, olisin mielelläni jatkanut leiriä pidempäänkin. Ei sillä, ensi vuoden leiri on varattu ja sitäkin ruvettu jo suunnittelemaan: josko silloin kilpailtaisiin sekä koulu- että esteratsastuksessa. Ja ratsastettaisiin vähintään yhtä paljon – ja ainakin miljoona kertaa paremmin kuin tänä vuonna.

laitsaHevoset haettiin joka aamu laitumelta ratsain ilman satulaa.


Teksti: Eveliina Korhonen   I   Kuvat: Eveliina ja Karoliina Korhonen, Susanna Jaakkola ja Jenni Julin

Katso myös

img_6585

”Valmentajan asettamat paineet olivat minulle liikaa”

30-vuotias Roosa (nimi muutettu) sairastui aktiivisina kilpavuosinaan anoreksiaan. Nyt, vuosien jälkeen Roosa katsoo menneisyyttä eri perspektiivistä. – Valmentajani asettamat paineet…

Lue koko juttu »

Julkaistu 29.12.2016 20:19
Kategoria: Artikkeli


14107898-908639542581546-7604603542267601639-o

Ratsastusjousiammunnan suomenmestaruudet 2016

Elokuun viimeisenä viikonloppuna kamppailtiin ratsastusjousiammunnan suomenmestaruudesta Seinäjoella, Mäki-Pohjon raviradalla. Kisat olivat toista laatuaan lajin piirissä ja ne järjesti Suomen ratsastusjousiampujainliiton…

Lue koko juttu »

Julkaistu 28.09.2016 14:26
Kategoria: Artikkeli


1c

Hevosen ostaja (Homo Sapiens Wantedus Equixis): tyyppiluokittelu

Kuolaintuella-blogin Hanna Lukkarinen (26) tarttui Jalustin.netin vieraskynään ja kirjoitti havaintojaan erilaisista hevosenostajatyypeistä. Minulla on kokemusta nyt kahden oman hevosen myymisestä….

Lue koko juttu »

Julkaistu 28.07.2016 13:47
Kategoria: Artikkeli


IMG_1877

Sennujen viikonloppuleirillä

Ratsastus on siitä mainio harrastus, että se yhdistää monenikäisiä ihmisiä. Niinpä toukokuun viimeisenä viikonloppuna joukko aikuisia tallituttuja pakkasi tavaransa ja…

Lue koko juttu »

Julkaistu 22.06.2016 1:11
Kategoria: Artikkeli


520

blogia

177

postausta

1

postausta tänään