Mainonta | Ota yhteyttä

Kuukauden blogi: Ohjaksissa

Ohjaksissa-blogi nappasi itselleen Kuukauden blogi -tittelin! Blogissa pääset seuraamaan Saaran elämää kahden erilaisen kaviokkaan kanssa: matkassa mukana kulkevat sekä ravuri että ratsuhevonen.

hugo-ja-sorosKuva: Mirka J.

Esittele itsesi.
– Olen Saara, kohta 17-vuotias tyttö Etelä-Karjalasta. Opiskelen tällä hetkellä toista vuotta Lappeenrannassa merkonomiksi ja harrastuksiini kuuluu ratsastus ja raviurheilu, bloggaus, valokuvaus ja yleisesti urheilu. Perheellämme on aina ollut hevosia, ja äidin avulla laji onkin vienyt enemmän kuin mukanaan. Itse sain ensimmäisen oman ponini ollesani 4-vuotias, ja siitä ratsastusintoni onkin lähtenyt. Ravihevosten kanssa on siinä sivussa tullut vähän oltua, mutta viimoisen muutaman vuoden aikana ovat nekin vieneet sydämeni varsinkin blogin toisen päätähden ansiosta.

 

Kerro blogistasi.
– Joskus nuorempana entisen ponini ollessa vielä meidän omistuksessa oli jo intoa blogin perustamisesta. Sellaisen kyllä perustinkin, mutta postauksia ei siihen blogiin tainnut yhtäkään tulla. Nykyisen hevosen myötä kaksi vuotta sitten uusi innostus bloggaamiseen sitten lähtikin ja siitä asti onkin sitten kovasti kirjoiteltu aina vaihtelevalla menestyksellä. Näin jälkikäteen ajateltuna olen onnellinen blogin perustamisesta, pystyn helposti muistelemaan menneitä, palaamaan niihin ja olen blogin myötä oppinut paljon uusiakin asioita. Blogin nimihän on tässä ajassa kerennyt muuttua kolmesti. Ensimmäistä nimeä en edes kunnolla muista, mutta pitkään blogin nimenä toimi Hugoilua ja päätähtenä toimi ylläpitohevonen Hugo. Blogin uusi nimi Ohjaksissa onkin kerinnyt olla kohta vasta kaksi kuukautta ja päätähtinä toimii edelleen Hugo, mutta suurempaan rooliin on noussut myös perheemme ravuri Soros ”Ossi”.

Blogi kertoo pääasiassa meidän arjestamme erilaisine ylä- ja alamäkineen ja niin kilpailuista esteillä kuin raviurheilussa, välillä mukana ovat myös 3-vuotiaat tammat Linnea ja Maya. Pääasiassa postaukset kertovat valmennuksista, arjesta, hiiteistä, kilpailuista ja itsellenkin vielä hiukan tuntemattomista ravi- sekä estemaailmoista.

 

Mikä on mielestäsi paras postaus, jonka olet kirjoittanut?
– Tämä onkin erityisen vaikea kysymys. En ole oikein koskaan ajatellut postauksen kirjoittamisen jälkeen sen olleen kaikista parhain tai lempipostaukseni. Tulin lopulta siihen tulokseen, että viime vuoden joulukalenterin postaukset ovat parhaimpia postauksia, joita olen tehnyt. Joulukalenteria oli viime vuonna oikein mukava tehdä ja panostinkin siihen huolella ja suunnittelin sitä jo monta kuukautta etukäteen.  Lopputulos olikin erittäin onnistunut, ja sinä aikana blogilleni taisi muistaakseni tulla aika paljon uusia lukijoita ja kommentoijia! Odotan kyllä jo nyt innolla, mitä saan aikaiseksi tänä jouluna ihan uuden blogin kanssa! 🙂

hugo1Kuva: Viivi V.

Mikä on bloggaamisessa helpointa? Entä vaikeinta?
– Itselle bloggaamisessa on helpointa se, kun saan jakaa hyvälaatuisia kuvia ja voin tuoreelta muistilta kertoa lukijoille kuulumisiamme. Ihanien lukijoiden kommentit piristävät aina suuresti päivää ja niitä odotankin aina innoissani postauksen julkaisun jälkeen. Vaikeinta bloggaamisessa on välillä se, kun ei ole pitkään aikaan saanut kunnollisia kuvia tai tekstiä ei jostain syystä tunnu tulevan ollenkaan, vaikka kuinka yrität. Itselläni on juuri nyt syksyllä ollutkin hieman vaikeuksia kirjoittaa postauksia, vaikka yritys on kova ollut.

 

Kerro blogisi kahdesta tähdestä!
– Blogin päätähtinä toimivat siis 8 -vuotiaat ruunat puolalainen puoliverinen Hugo ”Hugo” ja lämminverinen ravihevonen Soros ”Ossi”. Molemmat ovat tulleet meille aika monen mutkan kautta…

Hugo tuli minulle sattumalla tuttavamme ehdottamana kaksi vuotta sitten, ja onni onkin ollut myötä herran kanssa. Sattuman kaupalla herra sattui tulemaan meidän tallillemme kesälaitumelle, jonka takia se meille ylläpitoon loppujen lopuksi tulikin!

Ossi oli aikaisemmin todella hyvän tuttavamme hevonen, jota itse olen aina radan varrella ihaillut ja loppujen lopuksi se meille sitten päätyikin treeniin ja siitä sitten kokonaan omaksi.

Molemmat ruunat ovat todella mukavia herroja ja niiden kanssa on aina niin mukava tehdä töitä. Hugon kanssa olemme tulleet toisillemme jo niin tutuiksi, että arjessamme ei ole suuria ongelmia ja kaikki sujuukin melkeinpä aina enemmän kuin hyvin. Itse olen todennut Hugon olevan aika vaikean puoleinen hevonen, ja jos hän jotain päättää, niin asian tuleekin mennä hänen toivomallaan tavalla. Onneksi näiden vuosien aikana ollaan päästy suurimmista ongelmista yli, ja pystynkin luottavaisin mielin laittamaan vaikka siskoni herran selkään. Ossin kanssa taas emme ole vielä niin hyvin ystäviä kuin Hugon kanssa, mutta joka päivä opimme toisistamme uusia asioita. Ossiin olen oppinut luottamaan todella lyhyessä ajassa ja olen Ossin avulla rakastunut ravureihin entistä enemmin. Ossi on opettanut, miten asiat voi hoitaa rauhallisesti ja kuinka hevonen kiittää hyvin hoidetuista hommista. Molemmat ruunat ovat siis erittäin ihmistä mielyttäviä herroja loppujen lopuksi, ja kovan työn jälkeen työ palkitaan aina. Ylä- ja alamäkiähän näidenkin kanssa on tullut koettua, mutta kyllä sitä näitä jaksaa joka päivä tallille mennä katsomaan ja hoitamaan parhaansa mukaan.

 

Oletko tutustunut blogin kautta uusiin ihmisiin tai saanut uusia ystäviä?
– Itseasiassa olen! Ketään en ole päässyt vielä näkemään oikeasti, mutta joskus sekin päivä varmasti tulee. Olen päässyt tutustumaan paremmin vähemmän tuttujen ihmisten kanssa ja saanut jopa uusiakin ystäviä, joiden blogeihin kommentoin ahkerasti ja seurailen heitä muissakin some-kanavissa. Toivonkin, että joku päivä pääsisin näkemään edes osan heistä ja toivottavasti saisin jostakin kenties todella hyvän ystävän pitkäksikin ajaksi.

_dsc6771Kuva: Saara

Miten blogin saa sinun mielestäsi pidettyä kiinnostavana?
– Itse pyrin aina kirjoittamaan mahdollisiman erilaisia postauksia. Aina välillä ihan normi arkikuulumisia, huonoista päivistä hyvien päivien joukossa, normiratsastuksesta, valmennuksista, kisoista jne. Se pitää lukijoiden mielenkiinnon yllä ja itsekin pystyy pitämään postausten tason hyvänä. Ei aina jaksaisikaan kirjoittaa pelkästään kuulumisista tai valmennuksista. Blogin pitää myös kiinnostavana se, kun jaksaa aina silloin tällöin tehdä videoita vaikka Myday-muodossa tai reissuista hevosten kanssa. Tämä on kyllä aina suuri haasteensa ja pitääkin välillä katsoa, mistä sitä viimeksi kirjoittikaan ja suunnitella tulevia postauksia etukäteen.

 

Riittääkö nykyään pelkkä blogin pitäminen, vai pitääkö bloggaajan mielestäsi olla aktiivinen myös muissa sosiaalisen median kanavissa?
– Omasta mielestäni pitää olla. Itse olin alkuaikoina aktiivinen Facebookissa hevosblogiryhmissä, jonka kautta olenkin saanut suurimman osan lukijoistani ja pitänyt blogini jopa väkisin hengissä. Tällä hetkellä blogini löytyykin Facebookista, Youtubesta, Instagramista, Snapchatista ja täältä Jalustin.netistä. Enää en ole niin aktiivinen somessa, kuin alkuaikoina, mutta päivittelen aina someja, kun päivitän blogianikin. Näin omasta mielestäni pystyn pitämään lukijat ajantasalla mitä blogissani tapahtuu ja ohjaamaan heidät paremmin lukemaan postauksia. Itse olen huono seuraamaan Bloggeria, jonka takia suurin osa lempiblogieni postauksista jääkin välistä, mutta muiden kanavien avulla pysyn yleensä paremmin perillä postauksista.

Bloggaajien ei pitäisi siis vain luottaa siihen, että kirjoittaa hyviä postauksia ja panostaa ulkoasuun, vaan yrittää parhaansa mukaan jopa tunkea blogiaan joka paikkaan! Nämä molemmat auttavat hyvin uusien ja vanhojen lukijoiden pitämisessä.

 

Jos sinun pitäisi keksiä hevosbloggaajille kolme erikoispostausta, mitkä ne olisivat?
– Helppo erikoispostaus on ihan perus kuulumispostauksen kirjoitus. Nykyään todella moni ei hirveästi ainakaan omasta mielestäni peruskuulumisista blogissaan kirjoitakaan, joten se olisikin aika kiva piristys blogimaailmaan.

Yksi hyvä haaste on eräältä blogituttavaltani matkittu. Ideana on ottaa kynä ja paperi esiin viikoksi ja kirjoittaa viikon jokaisen päivän lopuksi kolme positiivista asiaa päivästä ja viikon lopuksi koota kaikki positiiviset asiat viikosta ja kirjoittaa niistä postaus. Tämä olisi hieman erilainen postaus, ja auttaisi bloggaajaakin avaamaan mieltään ja näkemään asiat eri valosta.

Kolmas erikoispostausidea voisi olla jonkin videon tekeminen. Mydayt ovat todella suosittuja tällä hetkellä, mutta siihenkin voisi keksiä jonkun omanlaisensa idean ja muista poikkeavan. Itse pidän todella paljon videoista, joissa tehdään ihan arkisia juttuja, joiden lisäksi on keksitty jotain hieman erilaista tekemistä.

 

Miltä blogisi loppuvuosi näyttää? Onko tulossa jotain jännittävää?
– Blogini loppuvuosi näyttää toivottavasti todella postausten täyteiseltä! Suunnitelmissa onkin kirjoittaa kooste kohta loppuvasta ravihevosten korttikurssista ja paljon erilaisia videontihommiakin olisi edessä. Järjestän varmasti jonkinlaisen kilpailun tai arvonnan, kun kaksi vuotta tulee täyteen ja blogi onkin juuri sopivasti valittu vuosipäivän tienoilla kuukauden blogiksi!

_dsc2805Kuva: Veera M.

Katso myös

149-1

Kuukauden blogi: Pennin pyörittäjä

Olipa kerran tyttö ja poni, jotka kohtasivat sattumalta. Yhteistyö lähti sujumaan, ja molemmat tykästyivät toisiinsa, mutta valitettavasti parin tiet erkanivat…

Lue koko juttu »

Julkaistu 13.04.2017 21:11
Kategoria: Kuukauden blogi


pusu_0569

Kuukauden blogi: Takaisin lähtöruutuun

Vuoden 2017 ensimmäisen Kuukauden blogi -tunnustuksen itselleen nappasi Takaisin lähtöruutuun -blogi. Blogissa pääset seuraamaan tätiratsastajan elämää oman kasvattiponin kanssa ja seuraamaan Varsaprojektia….

Lue koko juttu »

Julkaistu 19.01.2017 2:56
Kategoria: Kuukauden blogi


hugo-ja-soros

Kuukauden blogi: Ohjaksissa

Ohjaksissa-blogi nappasi itselleen Kuukauden blogi -tittelin! Blogissa pääset seuraamaan Saaran elämää kahden erilaisen kaviokkaan kanssa: matkassa mukana kulkevat sekä ravuri…

Lue koko juttu »

Julkaistu 01.10.2016 0:30
Kategoria: Kuukauden blogi


PicsArt_08-30-06.31.36

Kuukauden blogi: Ajoponin vauhdissa

Kuukauden blogi -tittelistä kilpailivat tällä kertaa raviponeista kertovat blogit. Tiukan äänestyksen voitti Ajoponin vauhdissa, joka kertoo Iidasta ja ajoponin uraa…

Lue koko juttu »

Julkaistu 01.09.2016 0:01
Kategoria: Kuukauden blogi


520

blogia

138

postausta

1

postausta tänään